Deduccions per despeses d'escolarització

Conserveu els justificants de les despeses per escolarització dels vostres fills.

Deduccions per despeses d'escolarització

Si teniu fills en edat escolar, aquest mes de setembre i d'ara endavant haureu de fer front a moltes despeses derivades de la seva escolarització (quotes del col·legi, servei de menjador, transport escolar, llibres de text, uniformes, activitats extraescolars...). Doncs bé, recordeu que moltes comunitats autònomes permeten aplicar deduccions a l'IRPF en aquests casos. Per exemple:

  • Aragó, Balears, Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Galícia, Extremadura, Múrcia i València han aprovat deduccions per despeses derivades d'escoles infantils i escoles bressol.
  • Madrid permet aplicar una deducció a l'IRPF sobre les despeses educatives en general (despeses d'escolarització i adquisició de vestuari d'ús exclusiu escolar). 
  • Les Canàries i les Balears permeten aplicar deduccions per despeses de menjador escolar.
  • Aragó, Astúries, les Balears, les Canàries, Castella-la Manxa, Múrcia i València han aprovat deduccions per la compra de llibres de text, material escolar o vestuari d'ús exclusiu escolar. 
  • Les Balears, Andalusia, Castella-la Manxa i Madrid apliquen deduccions per l'ensenyament d'idiomes o altres activitats extraescolars.

Així doncs, abans de desfer-se de les factures i justificants d'aquestes despeses, comproveu si a la vostra comunitat autònoma és aplicable alguna deducció i conserveu aquests documents per reduir-ne la tributació en la declaració d'IRPF de 2024.

 

Els nostres assessors us informaran sobre les deduccions per escolarització a què teniu dret a la vostra comunitat autònoma.